Catavasii la Sâmbăta lăsatului sec de brânză a Sfinților Cuvioși


 


Glasul al VIII-lea.

Cântarea I:

Cântare să înălțăm, popoare, minunatului nostru Dumnezeu, Cel ce a izbăvit pe Israel din robie, cântare de biruință cântând și strigând: Să cântăm Ție, Cel ce ești singur Stăpân!

Vedeți, vedeți că Eu sunt Dumnezeul vostru, Cel ce M-am născut mai înainte de veci din Tatăl și, mai pe urmă, din Fecioară M-am întrupat fără de bărbat și am dezlegat păcatul strămoșului Adam, ca un iubitor de oameni.

Cântarea a III-lea:

Nu este sfânt ca Domnul și nu este drept ca Dumnezeul nostru, pe Care Îl laudă toată făptura, și nu este sfânt afară de Tine, Doamne, iubitorule de oameni.

Cântarea a IV-lea:

Ințeles-a Prorocul, prin dumnezeiască vedenie, că aveai să Te întrupezi, Cuvântule, din muntele cel umbros, din singura Născătoare de Dumnezeu, și, cu frică, slăvea puterea Ta.

Cântarea a V-lea:

Din negura patimilor, ca dintr-o noapte preaadâncă, răscumpără-mă și, te rog, învrednicește duhul meu să alerge dis-de-dimineață la lumina zilei poruncilor Tale, Hristoase.

Cântarea a VI-lea:

Primește-mă pe mine, cel cuprins de păcate multe, Iubitorule de oameni, care cad la îndurările Tale, și, ca pe Prorocul, Doamne, mântuiește-mă.

Cântarea a VII-lea:

Cel ce ai răcorit pe tineri în cuptor și pe ceea ce Te-a născut ai păzit-o fecioară după naștere, binecuvântat ești, Doamne, Dumnezeul părinților noștri.

Cântarea a VIII-lea:

Să lăudăm, bine să cuvântăm şi să ne închinăm Domnului, cântându-I şi preaînălţându-L pe Dânsul întru toţi vecii.

Pe Domnul, Cel ce S-a preaslăvit în muntele cel sfânt și a arătat lui Moise, în rug, prin foc, taina pururea-Fecioarei, lăudați-L și-L preaînălțați întru toți vecii!

Cântarea a IX-lea:

Nașterea pururea-Fecioarei, ce s-a arătat mai înainte legiuitorului în munte, prin foc și prin rug, spre mântuirea noastră, a credincioșilor, în cântări fără tăcere o mărim.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta