PLĂCINTĂ CU MERE

 



Este o prăjitură foarte gustoasă, chiar dacă de post. Pentru a o pregăti, avem nevoie de următoarele ingrediente:

- 2 kg mere
- 350 gr. zahăr
- 500 gr faina
- 1 pachet margarină (unirea)
- Zahăr vaniliat
- Coajă de la o lamie
- 1 praf de copt
- 1 praf sare
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 2-3 linguri gris
- 2-3 linguri gem caise (sau alte fructe).

Mod de preparare

Pentru aluat: amestecăm faină cu praful de copt, şi praful de sare apoi frecam cu pachetul de margarina, zahărul vaniliat, coajă de lamie şi apă minerală cât cuprinde, adică să obţinem o cocă nici prea tare nici prea moale. O punem la frigider pentru jumătate de oră. Curăţăm merele de coajă, le dăm prin razătoare şi apoi împreună cu zahărul, şi scorţişoară le punem la călit către final adăugăm cele 2-3 linguri de gris pentru ca să absoarbă bine sucul pe care-l lăsă merele.

Luăm o tavă de copt potrivit de mare o ungem puţin şi punem hârtie pt. copt (pe fundul ei). Luăm aluatul şi-l împărţim întindem o foie şi o aşezăm în tavă cu cele 2-3 linguri de gem o ungem peste care punem merele. Din cealaltă jumătate formăm beţişoare mai lungi şi le aşezăm sub formă de grătar peste mere. Le aşezăm pe diagonală. Apoi punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 min. După ce s-a copt o lăsăm să se răcească şi o pudram cu zahăr farin. (Putem pune şi zahăr tos, cât este caldă). Este foarte bună şi o recomand ca fiind un desrt destul de DELICIOS.

Poftă bună tuturor celor care vă hotărâţi să o faceţi.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta