Catavasii la Duminica a III-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci


 

Glasul I.

Cântarea I:

Dumnezeiescul Moise a însemnat mai înainte, de demult, în Marea Roșie Crucea Ta, când a trecut pe Israel, tăind marea cu toiagul, cântându-Ți cântare de ieșire, Hristoase Dumnezeule.

Cântarea a III-lea:

Întărește-mă, Stăpâne Hristoase, cu Crucea Ta, pe piatra credinței, ca să nu se clatine gândul meu de năvălirile vrăjmașului celui rău; că Tu singur ești sfânt.

Cântarea a IV-lea:

Pe Cruce văzându-Te pe Tine, Puternice, luminătorul cel mare de cutremur fiind cuprins, și-a strâns și și-a ascuns razele; iar toată zidirea a lăudat cu frică îndelunga Ta răbdare, că s-a umplut pământul de lauda Ta.

Cântarea a V-lea:

Dis-de-dimineață Te lăudăm pe Tine, Mântuitorul lumii, aflând pace prin Crucea Ta, prin care ai înnoit neamul omenesc, ducându-ne către lumina cea neînserată.

Cântarea a VI-lea:

Chipul dumnezeieștii Cruci, Iona mai înainte l-a însemnat, în pântecele chitului, prin palmele întinse, și a ieșit din fiară, mântuindu-se cu puterea Ta, Cuvântule.

Cântarea a VII-lea:

Cel ce a izbăvit pe tineri din văpaie a venit pe pământ luând trup și, pe Cruce pironindu-se, mântuire ne-a dăruit nouă, Cel singur binecuvântat, Dumnezeul părinților și preaslăvit.

Cântarea a VIII-lea:

Să lăudăm, bine să cuvântăm şi să ne închinăm Domnului, cântându-i şi preaînălţându-L pe Dânsul întru toţi vecii.

În groapa leilor aruncat fiind oarecând marele între Proroci Daniel, mâinile în chipul Crucii întinzându-și, nevătămat s-a păzit de a fi mâncare lor, binecuvântând pe Hristos Dumnezeu în veci.

Cântarea a IX-lea:

O, Maică Fecioară și adevărată Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut fără sămânță pe Hristos, Dumnezeul nostru, Cel ce S-a înălțat cu trupul pe Cruce, pe tine toți credincioșii, împreună cu Dânsul, te mărim acum după vrednicie. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta