Pomenirea Sfinților Mucenici Chir și Ioan


 

Acești Sfinți mucenici se pomenesc în treizeci și una de zile ale lunii ianuarie, unde sunt scrise viețile și mucenicia lor.
Astăzi însă facem pomenire de mutarea sfintelor lor moaște de la Canopus la Menuthis și de multele minuni care s-au lucrat în timpul acestei mutări.
Sfântul Chiril, patriarhul Alexandriei, s-a rugat fierbinte lui Dumnezeu ca să nimicească necurăția idolatră ce stăpânea în cetatea Menuthis, unde se afla o capiște păgânească și unde puterea dracilor domnea absolut.
Atunci înaintea patriarhului Chiril s-a înfățișat un înger al Domnului care i-a zis că dracii care domnesc la Menuthis nu vor putea fi surpați decât atunci când vă aduce în acea cetate moaștele Sfinților Mucenici Chir și Ioan.
Patriarhul a făcut neîntârziat aceasta: el a adus sfintele moaște ale mucenicilor la Menuthis și a ridicat deasupra lor o slăvită biserică, cu hramul Sfinților Mucenici Chir și Ioan.
Prin atingerea de aceste sfinte moaște, Ammonius, fiul lui Iulian, guvernatorul Alexandriei, s-a vindecat de scrofuloză; un anume Theodor s-a vindecat de orbire; Isidor din Maiuma s-a vindecat de o boală prin care i se mânca ficatul; soția lui Theodor s-a vindecat de otrăvire; o anume Eugenia de idropică și mulți alți oameni s-au vindecat de alte nenumărate boli grele. Toate acestea s-au întâmplat la anul 412.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta