Grâu cu miere
Ingrediente:
250g grâu decorticat sau arpacaş, 100g stafide, 150g nuci mărunţite, câteva linguri cu miere după gust, coaja rasă (lămâie, portocale), zahăr vanilat.
Instrucţiuni:
1) Spălam în mai multe ape reci grâul.
2) Punem grâul într-o oală mai mare, adăugăm apa ca să acopere grâul cam un laţ de palmă şi fierbem la foc mic, până s-a fiert grâul.
3) După ce s-a fiert, adăugăm mierea sau zahărul, nucile, stafidele şi mirodeniile.
4) Dăm oala jos de pe foc şi o acoperim cu un şervet curat, apoi o învelim cu o pătură, sau ceva gros, ca să-şi menţină căldură cât mai mult.
Se pregăteşte în mod special pentru Ajunul Crăciunului sau al Bobotezei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu