Pomenirea Sfinților Apostoli Marcu, Aristarh și Zinon


 


Ei au fost din numărul celor șaptezeci de Apostoli mai mici.
Sfântul Marcu a mai fost cunoscut și sub numele de Ioan. Sfinții Apostoli s-au strâns pentru rugăciune la casa mamei lui, Maria, din Ierusalim (Fapte 12:12) ( Și chibzuind, [Petru] a venit la casa Măriei, mama lui loan, cel numit și Marcu, unde erau adunați mulți și se rugau.). El a predicat Evanghelia împrenă cu Sfinții Apostoli Pavel și Barnaba (Fapte 12:25) (Iar Barnaba și Saul, după ce au îndeplinit slujba lor, s-au întors de la Ierusalim la Antiohia, luînt cu ei pe loan, cel numit și Marcu.) După aceea, Sfântul Marcu acesta a fost episcop al cetății Byblos.
Sfântul Aristarh, însoțitor al Sfântului Apostol Pavel (Fapte 19:29) (. . . macedonenii Gaius și Aristarh, însoțitorii lui Pavel.), a fost Episcop în Apameea Siriei.
Sfântul Apostol Zinon (sau Zenas), descris de Sfântul Apostol Pavel ca fiind cunoscător de lege (Tit 3:13), a fost Episcopul cetății Lydda din Palestina.
Aceștia au strălucit ca niște făclii luminoase în întunericul păgânismului, scoțându-i din el pe mulți, și aducându-i la credința creștină.
Acum ei strălucesc ca sori luminoși în împărăția lui Hristos Cel de ei Iubit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta