Supă de roșii
. Ingrediente:
1kg de roşii (sau o cutie de bulion), o ceapă, un ardei, zahăr, o legătură pătrunjel, o legătură mărar, fidea (fără ou), sare, boabe de piper.
Ingrediente:
1) Curăţăm ceapă şi ardeiul pe care le tocam mărunt.
2) Roşiile spălate, opărite câteva minute în apă, le trecem prin strecurătoare
3) Punem la fiert ceapă şi ardeii în 2 l apă, iar după ce au dat în câteva clocote, adăugăm şi roşiile.
4) După 15 minute adăugăm fideaua (fără ou), sare şi piper după gust.
5) Fierbem încă 10 - 15 min.
6) După ce am oprit focul, presaram verdeaţă tocată mărunt şi acoperim vasul cu un capac.
Dacă vrem să adăugăm puţin ulei:
- Ceapă şi ardeiul le putem căli în puţin ulei.
- Stingem cu sucul de roşii şi amestecăm continuu să nu se prindă.
- Adăugăm şi cei 2 litri de apă, procedând la fel ca mai sus
1kg de roşii (sau o cutie de bulion), o ceapă, un ardei, zahăr, o legătură pătrunjel, o legătură mărar, fidea (fără ou), sare, boabe de piper.
Ingrediente:
1) Curăţăm ceapă şi ardeiul pe care le tocam mărunt.
2) Roşiile spălate, opărite câteva minute în apă, le trecem prin strecurătoare
3) Punem la fiert ceapă şi ardeii în 2 l apă, iar după ce au dat în câteva clocote, adăugăm şi roşiile.
4) După 15 minute adăugăm fideaua (fără ou), sare şi piper după gust.
5) Fierbem încă 10 - 15 min.
6) După ce am oprit focul, presaram verdeaţă tocată mărunt şi acoperim vasul cu un capac.
Dacă vrem să adăugăm puţin ulei:
- Ceapă şi ardeiul le putem căli în puţin ulei.
- Stingem cu sucul de roşii şi amestecăm continuu să nu se prindă.
- Adăugăm şi cei 2 litri de apă, procedând la fel ca mai sus
Comentarii
Trimiteți un comentariu