SUPĂ DE CARTOFI
Ingrediente:
500g cartofi, 2 morcovi, 1 păstarnac, 1 rădăcina pătrunjel, jumătate de ţelina, 2-3 roşii, 2.5l apă, 1 ceapă
Instrucţiuni:
1) Curăţăm, spălăm bine zarzavatul şi-l tăiem cubuleţe mici, tocam ceapă şi le punem la fiert.
2) După ce s-au fiert pe jumătate, adăugăm şi cartofii tăiaţi în cuburi mici.
3) Când cartofii sunt aproape fierţi, punem roşiile curăţate de pielite şi seminţe, tăiate în felii. Dacă nu avem roşii putem pune bulion sau suc de roşii.
4) Lăsăm să mai dea puţin în clocot.
Când servim, presaram deasupra pătrunjel verde tocat mărunt.
Se poate adăuga şi o lingură de untdelemn, când punem cartofii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu