Supâ cremâ de legume
Ingrediente:
- 3-4 morcovi medii
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 ţeline mici
- 6 cartofi potriviţi
- Crutoane
- 2-3 cepe
- 1 legătura pătrunjel
- Sare, piper
- 1 ardei
- 3-4 linguri ulei
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Se spală şi se taie legumele mărunt. Se pun la fiert într-o oală mare cu apă şi piper până se sfărâma. Când toate legumele sunt fierte, le scoatem şi le mutăm într-un castron (exceptând ceapă pe care o dăm afară de tot) unde le pasam până obţinem o cremă. Se adăugă apoi zeama care ne-a rămas, dar cu măsură astfel încât să nu fie prea subţire. Iar dacă rămâne prea consistenta mai putem adăuga apă. La sfârşit adăugăm verdeaţă, sare şi lămâie după gust. Se serveşte cu crutoane.
Comentarii
Trimiteți un comentariu