Supă cremă de fenicul
Ingrediente: 1 fenicul, 500 g fasole verde, 1 kg de roşii, 1 praz, 1 ardei gras, 1 ţelina, 2 morcovi, pasta de tomate, 2 căpăţâni de usturoi, seminţe de chimen, 3 linguri ulei măsline, pieper, sare, 1 frunza dafin sau busuioc. Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se taie în bucăţi mici şi se fierbe în sare cu apă. Prazul, feniculul, usturoiul, ardeiul gras, sunt tocate mărunt şi călite în ulei încins. Se adăugă ţelina şi morcovii date pe razătoare. Legumele călite sunt puse într-o oală pentru fiert. Se adăugă rosile, frunza de dafin sau busuiocul şi pastă de tomate. Se fierb timp de 15 minute, apoi se pasează legumele. Se pune din nou pe foc, se adăugă seminţele de chimen şi fasolea verde. Sunt lăsate la fiert vreme de cinci minute. Poftă bună.
Comentarii
Trimiteți un comentariu