Supă cremă de dovleac
Ingrediente: 1 ceapă, 1 litru supă de legume, 500-800 g dovleac (bostan), seminţe de dovleac (sâmburi), pătrunjel verde.
Mod de preparare: Într-o oală de 1,5 l se căleşte în 2 linguri de ulei o ceapă tăiată şi dovleacul care a fost mai întâi curăţat şi spălat se taie în cububete mai mărişoare şi se lasa să se călească cu ceapă cam 10 minute după care se adăugă supă de legume (1l) şi se lasa să fiarbă la foc mic 30-35 min. Când consideraţi că este fiert dovleacul, se răstoarnă într-un blender şi se pasează până obţinem consistenta dorită apoi se toarnă iar în oală se adăugă sare şi piper după gust, câţiva sâmburi (seminţe) de dovleac şi pătrunjel verde tocat. Se serveşte cu crutoane. Poftă bună şi post uşor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu