IZVORUL TĂMĂDUIRII DIN CONSTANTINOPOL



O echipă a Revistei Creștine Ortodoxe On-line Viața Spirituală a participat ieri 21.04.2023. La slujba din Ziua Sărbători DE IZVORUL TĂMĂDUIRII CONDUSĂ DE PATRIARHUL CONSTANTINOPOLULUI VARTOLOMEU I.
 . Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii  ESTE O SĂRBĂTOARE ÎNCHINATĂ MAICII DOMNULUI ACEASTĂ SĂRBĂTOARE NU ARE DATĂ FIXĂ ȘI SE PRĂZNUIEȘTE ÎN PRIMA VINERI DUPĂ PAȘTI ÎN ,,SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ " ACEASTĂ SĂRBĂTOARE ARE LEGĂTURĂ CU ÎMPĂRATUL LEON 1. POVESTEA SPUNE CĂ TÂNĂRUL LEON LA ÎNDEMNUL MAICII SOMNULUI A CĂLĂUZIT UN ORB PE CARE LA ÎNTÂLNIT PE DRUMUL SPRE CETATEA CONSTANTINOPOLULUI. MAI TÂRZIU TOT SUB PURTAREA DE GRIJĂ W MAICII DOMNULUI TÂNĂRUL LEON AJUNGE ÎMPĂRAT ÎN CETATEA CONSTANTINOPOLULUI ÎN ACEST AN 2023 .O ECHIPĂ A REVISTEI NOASTRE CREȘTINE ORTODOXE ON-LINE. IN FRUNTE CU TÂNĂRUL NOSTRU COLEG TEOLOG ȘI JURNALIST CARANDA DANIEL DIRECTOR ASCIOR RELIGIE SA AFLAT PENTRU 2 ZILE IN VECHEA CETATE A CONSTANTINOPOLULUI . ASTĂZI ORAȘUL ISTAMBUL.

🌿Locul în care s-a descoperit Izvorul Tămăduirii – Constantinopol, Turcia.


Biserica Izvorul Tămăduirii, din Constantinopol, Istanbulul de astăzi, este una dintre vechile biserici ortodoxe din cetatea Împăratului Contantin cel Mare. Ea se află în apropierea Porţii Silivri, și ascunde cu smerenie sub pământ, într-un paraclis din veacul al cincilea, o apă binecuvântată de Maica Domnului, ce a dat Ortodoxiei una dintre cele mai strălucitoare şi mai iubite sărbători: Izvorul Tămăduirii. Tot în paraclisul subteran se află o icoană a praznicului, a cărei vechime atinge perioada de aur a Bizanţului şi despre care se spune că „se curăţă singură“. Orice intervenţie asupra ei în vederea restaurării este „respinsă“ de icoană.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta