Prorocia lui Maleahi 3, 1-3, 5-7, 12; 4, 4-6

 .


1 Iată, Eu îl trimit pe îngerul Meu, și el va pregăti calea înaintea feței Mele; și Domnul pe Care voi Îl căutați va veni de îndată în templul Său, Îngerul legământului pe Care voi Îl voiți; iată, vine! zice Domnul Atotțiitorula. 2 Și cine va putea suferi ziua venirii Lui? Sau cine va putea să stea întru înfățișarea Lui? Fiindcă El vine ca focul din topitoare și ca iarba celor ce înălbescb. 3 El va ședea să topească și să curețe ca și cum ar avea argint, ca și cum ar avea aur; și-i va curăți pe fiii lui Levi și-i va lămuri ca pe aur și ca pe argint, iar ei Îi vor aduce Domnului prinos întru dreptate.

5 Și Mă voi apropia de voi întru judecată, și voi fi grabnică mărturie împotriva vrăjitorilor și împotriva adulterelor și împotriva celor ce jură strâmb pe numele Meu și împotriva celor ce țin pentru ei simbria slugilor și a celor ce le asupresc pe văduve și-i bat cu pumnii pe orfani și împotriva celor ce strâmbă judecata străinului și împotriva celor ce nu se tem de Mine, zice Domnul Atotțiitorul. 6 Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru, și nu M'am schimbat; dar voi, fiii lui Iacob, nu v'ați abținut 7 de la nedreptățile părinților voștri; voi ați stricat rânduielile Mele și nu le-ați păzit. Întoarceți-vă la Mine și Mă voi întoarce la voi, zice Domnul Atotțiitorul. Dar voi ați zis: «Întru ce ne vom întoarce?»

12 Și toate neamurile vă vor ferici, fiindcă voi Îmi veți fi o țară dorită, zice Domnul Atotțiitorul.

4 Și, iată, Eu vi-l voi trimite pe Ilie Tesviteanul mai înainte de a fi venit ziua Domnului cea mare și năprasnică'n vederea, 5 el, care va întoarce iarăși inima părintelui spre fiu și inima omului spre aproapele său, pentru ca nu cumva să vin Eu și să lovesc pământul de istov. 6 Aduceți-vă aminte de legea lui Moise, robul Meu, așa cum i-am poruncit-o Eu în Horeb pentru întregul Israel: porunci și rânduieli“.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta