Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu înaintea icoanei sale „Bucuria tuturor necăjiților”


 


Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, Preabinecuvântată Maică a lui Hristos, Dumnezeu Mântuitorul nostru, bucuria tuturor necăjiților, cercetarea bolnavilor, ocrotitoarea neputincioșilor, acoperitoarea văduvelor și orfanilor, mângâietoarea cea de nădejde a maicilor întristate, ajutătoarea și limanul cel totdeauna gata al tuturor neajutoraților! Ție, Preamilostivă, ți s-a dat de la Cel Preaînalt harul de a mijloci pentru toți și de a-i izbăvi din necazuri și din dureri, pentru că însăți ai îndurat necazuri și dureri cumplite, privind la pătimirea cea de voie a Fiului tău iubit și văzându-L pe El răstignit pe cruce, când ți-a străpuns inima sabia cea prorocită de Simeon.

Așadar, o, Maică iubitoare de fii, ia aminte la glasul rugăciunii noastre, mângâie-ne pe noi, necăjiții, ca ceea ce ești mijlocitoarea cea de nădejde a bucuriei. Stând înaintea Tronului Preacuratei Treimi de-a dreapta Fiului Tău, a lui Hristos Dumnezeul nostru, poți, dacă vei voi, să ceri pentru noi toate cele de folos. Pentru aceasta, cu inimă credincioasă și cu suflet iubitor, cădem la tine ca la o Stăpână și Împărăteasă, și cutezăm a striga ție cu graiurile Psalmistului: ascultă, Fiică, și vezi, și pleacă urechea ta, și auzi rugăciunea noastră, și izbăvește-ne pe noi de nevoile și necazurile ce ne împresoară, că tu plinești cererile tuturor credincioșilor, ca ceea ce ești Bucuria necăjiților, dăruind sufletelor lor pace și mângâiere.

Iată, vezi nevoia și necazul nostru: arată-ne mila ta, trimite mângâiere inimii noastre rănite de întristare, dăruiește-ne lacrimi de pocăință spre curățirea păcatelor noastre și spre potolirea mâniei lui Dumnezeu, ca având inimă curată, conștiință bună și nădejde neîndoielnică, să alergăm la mijlocirea și paza ta. Primește, Preamilostiva noastră Stăpână, de Dumnezeu Născătoare, rugăciunea pe care o aducem ție cu râvnă, și nu ne lepăda pe noi, cei nevrednici de bunătatea ta, ci dăruiește-ne izbăvire din necazuri și din dureri, apără-ne de toată bântuirea vrăjmașului și de clevetirile omenești, fii nouă ajutătoare grabnică în toate zilele vieții noastre, ca sub acoperământul tău de Maică să rămânem nevătămați pururea, păziți cu ocrotirea și rugăciunile tale către Fiul tău și Dumnezeu, Mântuitorul nostru, Căruia se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, dimpreună cu Cel fără de început al Său Părinte și cu Sfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta