Supă de Conopidă
- 1 conopida potrivită
- 3 cartofi
- 1 l apă
- Sare, piper
- 3 linguri de margarină (ulei)
- 2 linguri faina
- 1 legătură de pătrunjel fin tocat
Se spala conopida, se taie bucăţi şi se îndepărtează cotoarele groase. Se curăţa cartofii, se taie şi se pun la fiert împreună cu conopida 20-25 de minute. Se pasează zarzavaturile şi se adăugă sarea şi piperul. Se topeşte margarina într-o crăticioara, se pune faina şi se amestecă continuu până capăta culoare gălbuie, se adăugă, puţin câte puţin, 2-3 polonice de supă, apoi se răstoarnă în oală mare cu supa. După ce s-au amesteca bine, se mai da 2-3 clocote şi se adăugă pătrunjelul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu