SÂMBĂTA ÎNAINTE DE BOTEZUL DOMNULUI


 

I Timotei 3, 13-16; 4, 1-5

13 Fiindcă cei ce-și fac bine slujba, rang bun își dobândesc și mult curaj în credința cea întru Hristos Iisus. 14 Pe acestea ți le scriu nădăjduind să vin la tine cât de curând; 15 dar dacă zăbovesc, să știi cum trebuie să te porți în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului-Celui-Viu, stâlp și temelie a adevărului. 16 Și'ntr'adevărh, mare este taina credinței celei bune: Fost-a Eli arătat în trupj, îndreptățit în Duhk, văzut de îngeril, propovăduit între neamuri, crezut în lume, înălțat întru slavă.

1 Dar Duhul grăiește lămurit că'n vremile cele de apoi unii se vor îndepărta de la credință, luând aminte la duhurile cele înșelătoare și la învățăturile demonilor 2 prin fățărnicia unor mincinoși însemnați cu fierul roșu în propriile lor cugete,a. 3 Aceștia opresc de la căsătorie și de la unele bucate pe care Dumnezeu le-a făcut ca din ele să se împărtășească cu mulțumire cei ce cred și au cunoscut adevărul; 4 fiindcă tot ce a făcut Dumnezeu este bun, și nimic nu e de lepădat dacă se ia cu mulțumire: 5 căci se sfințește prin cuvântul lui Dumnezeu și prin rugăciune.   

Matei 3, 1-11

1 În zilele acelea a venit Ioan Botezătorul propovăduind în pustia Iudeiia 2 și zicând: „Pocăiți-vă, că s'a apropiat împărăția cerurilorb!“ 3 El este cel despre care s'a spus prin profetul Isaia ce zice: Glasul celui ce strigă în pustie: Gătiți calea Domnului, drepte faceți-I cărările. 4 Iar acest Ioan avea îmbrăcămintea din păr de cămilă, și cingătoare de piele împrejurul mijlocului, iar hrana lui erau lăcuste și miere sălbatică. 5 Atunci au ieșit la el Ierusalimul și toată Iudeea și toată împrejurimea Iordanului. 6 Și se botezau de către el în râul Iordan, mărturisindu-și păcatele. 7 Dar văzând Ioan pe mulți farisei și saducheic venind la botezul său, le-a zis: „Pui de vipere, cine v'a învățat să fugiți de mânia ce va să fie? 8 Așadar, faceți-i pocăinței roadă vrednică de ead. 9 Și să nu vă amăgiți grăind în sinea voastră: Părinte îl avem pe Avraam!, căci v'o spun eu vouă că și din pietrele acestea poate Dumnezeu să-i ridice fii lui Avraam! 10 Iată, securea stă la rădăcina pomilor, și tot pomul care nu face roadă bună se taie și se aruncă'n foc. 11 Eu vă botez cu apă spre pocăință, dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine, Căruia eu nu sunt vrednic să-I duc încălțămintea; Acesta vă va boteza cu Duh Sfânt și cu foc;

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta