Predică despre Preasfânta Fecioară Maria, de Dumnezeu Născătoarea


 


Și a zis Maria: Iată roaba Domnului (Luca 1:38). Cu adevărat, fraților, roaba Domnului este aceasta!
- Dacă roabă este aceea care înlocuiește cu totul voia ei cu voia Domnului, atunci Preasfânta Fecioară este întâia dintre toate roabele lui Dumnezeu de pe pământ;
- Dacă roabă este aceea care, cu încordarea voinței și cu atenție desăvârșită privește la Domnul ei, atunci iară Preasfânta Fecioară Maria este întâia dintre toate roabele Domnului;
- Dacă roabă este aceea care îndură cu liniște, răbdare și blândețe toate insultele și încercările, așteptând răsplata numai de la Domnul ei, atunci iară și iară Preasfânta Fecioară Maria este prima și cea mai desăvârșită dintre toate roabele Domnului.
Ei nu i-a păsat de lume, ci i-a păsat numai de Dumnezeu; nici i-a păsat să se justifice înaintea lumii, ci doar să se afle dreaptă înaintea lui Dumnezeu.
Maica Domnului este însăși ascultarea; ea este însăși slujirea; ea este însăși blândețea.
Preasfânta Fecioară a putut cu adevărat rosti adevărate cuvinte către îngerul Domnului când a zis: Iată roaba Domnului.
Cea mai mare desăvârșire și cea mai mare onoare pe care o poate atinge o femeie pe pământ, este aceea de a se putea numi roaba Domnului.
Eva a pierdut această onoare și această desăvârșire, pe care le-a deținut în Paradis fără să se fi jertfit pentru ele; pe când Fecioara Maria a dobândit această desăvârșire și această onoare pe căzutul pământ, făcându-și viața jertfă pentru ele.
Pentru rugăciunile Preasfintei Fecioare de Dumnezeu Născătoare, O Doamne lisuse Hristoase, miluiește-ne pre noi! Căci a Ta este slava și mulțumita în veci. Amin.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta