ADIO BOR! ADIO LITURGHIE ȘI DRAGOSTE CREȘTINĂ Starețul Mănăstirii Sădinca din Sibiu, oprit de la slujire de Mitropolia Ardealului, după afirmații controversate / ”Să aveți grijă ce votați și pe cine votați” / Mitropolia: ”Au fost făcute pe fondul stării sale de suferință”


 Într-o predică ținută pe data de 1 ianuarie, părintele Stoica de la Mănăstirea Sădinca, din județul Sibiu, a făcut câteva afirmații, care, după ce au ajuns în spațiul public, au determinat Mitropolia Ardealului să-l oprească de la a mai sluji pentru o perioadă de timp, informează Turnul Sfatului.Părintele David Stoica a vorbit despre prețul utilităților și i-a avertizat pe enoriași să plătească pomelnicele, în caz contrar el nemaifiind de acord să pomenească numele în continuare. De asemenea, el a confundat pentru câteva secunde papa cu patriarhul.”Să aveți grijă ce votați și pe cine votați. Fiindcă noi ieri, dacă nu mergeam să plătim curentul era tăiat. Îți pune câte 36 de milioane de lei curentul, no, plătește. Cine? Cât s-a strâns astăzi? Mi-a dat careva? Nu. Care mi-a dat cununa anului, da. Și vreau să spun că cine nu plătește cununa anului, iasă, nu-l mai pomenesc, la revederci”, a spus părintele Stoica în timpul slujbei.

Mitropolia Ardealului susține că părintele Stoica se află sub tratament, fiind bolnav de cancer, acesta putând fi unul din motivele pentru care discursul său a fost incoerent.

”Cele afirmate de către ierom. David Stoica au fost făcute în nume personal; ele nu reprezintă punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, fiind contrare practicii liturgice a Bisericii;

Declarațiile ierom. David Stoica au fost făcute pe fondul stării sale de suferință, a tratamentului medicamentos oncologic pe care-l urmează”, anunță Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sibiului, aflată în subordinea Mitropoliei Ardealului. Sursa:G4 media 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta