Gafa făcută de ÎPS Teodosie când a anunțat programul pentru sărbătoarea de Paște


 În toată țara au început pregătirile pentru slujba specială de Înviere. La mănăstiri, măicuțele și călugării fac curat în chilii și gătesc bucate alese, pentru oaspeți și pelerini.La malul mării, ca în fiecare an, Lumina Sfânta va fi adusă la bordul unei unei șalupe.

Încă de săptămâna trecută, bisericile din toată țara și-au anunțat programul pentru slujbele din Săptămâna Patimilor. Majoritatea vor fi făcute seara pentru ca numărul credincioșilor care iau parte la procesiuni să fie mai mare.Săptămâna Mare este o perioadă de smerenie și autocunoaștere pentru credincioși, iar preoții ne îndrumă spre rugăciune. Tocmai de aceea, la Catedrala Patriarhală din București, în fiecare seară, inclusiv miercuri, oamenii vor fi așteptați pentru slujba de Denie, începând cu ora 17. Joi, de la amiază până seara, credincioșii vor putea să se închine și să treacă pe sub Sfântul Epitaf. Iar vineri în toate bisericile din țară se va cânta Denia Prohodului.

Și la malul mării se fac ultimele pregătiri. Arhiepiscopul Tomisului a anunțat programul pentru sărbătoarea de Paște. Emoționat, a încurcat anul.

IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului: „Iată, prin dragostea și purtarea de grijă al lui Dumnezeu cel milostiv și iubitor de oameni, am ajuns și sărbătoarea Paștilor din anul 2003. Această sărbătoare ne mobilizează pe toți”.

La Mănăstirea Dumbrava aflată la limita județelor Alba și Cluj, sunt așteptați sute de pelerini la slujba de Înviere. Gazdele vor vopsi peste 1.000 de ouă.Această săptămână este una de rugăciune, când se vor săvârși cele mai importante slujbe din an.

Părintele Vasile, starețul Mănăstirii Dumbrava: „Începând de la duminica Floriilor și până la slujba de Înviere, fiecare zi este un urcuș duhovnicesc”.

Constantin Stoica, preot Parohia Iancu Vechi Mătăsari„Tot mai mulți semeni conștientizează faptul că în această viață trebuie să acorde atenția cuvenită și sufletului, nu doar trupului. În același timp, trebuie să facem fapte bune în această perioadă, mai mult ca în restul timpului”.                 Sursa:știrile ProTV ro

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta