Pomenirea Sfântului Apostol Pavel


 Pavel s-a născut la Tarsus și era din seminția lui Veniamin.

- La început el s-a numit Saul.
- El a studiat cu marele Gamaliil, și era fariseu și prigonitor al creștinilor.
- El s-a convertit prin minune mare la Credința în Hristos, prin lucrarea nemijlocită a Mântuitorului însuși.
- El S-a înfățișat înaintea lui Saul pe drumul Damascului, pe când Saul pornea către acea cetate ca să-i prigonească pe creștini.
- Saul s-a botezat de mâinile sfântului apostol Anania, s-a numit Pavel din botezul creștin, și s-a numărat printre slujitorii celor Doisprezece Apostoli Mari.
Cu râvnă de foc Pavel a predicat Evanghelia pretutindeni, de la marginile Arabiei și până în Spania, printre Iudei și printre neamuri, primind de aceea și supranumele Apostolul Neamurilor.
Cu cât încercările prin care trecea erau mai cumplite, cu atât mai mare și mai suprafirească era și răbdarea lui. De-a lungul tuturor anilor predicării lui, viața lui Pavel atârna de la o zi la alta numai de un fir de păr. Dar umplându-și zilele și nopțile cu cele mai mari nevoințe și suferințe pentru Hristos, bine rânduind Biserica în multe locuri, și ajungând la o mare măsură a desăvârșirii, la urmă marele Pavel a putut cu adevărat zice: Nu eu, ci Hristos viețuiește în mine (Galateni 2:20). Pavel a fost decapitat la Roma în timpul domniei dementului Nero, în aceeași zi în care a fost ucis și Petru.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta