Nicolae Steinhardt comemorat la Mănăstirea Rohia, la 102 ani de la naștereNicolae Steinhardt va fi comemorat la Mănăstirea Rohia, la 102 ani de la naștere


 Părintele Nicolae Steinhardt a fost comemorat luni la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, la împlinirea a 102 ani de la naștere.

Manifestările fac parte din cadrul Zilelor Culturii și Spiritualității, organizate de așezământul monahal în perioada 23-29 iulie.  Părintele Nicolae Steinhardt va fi comemorat luni la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, la împlinirea a 102 ani de la naștere.

Manifestările fac parte din cadrul Zilelor Culturii și Spiritualității, organizate de așezământul monahal în perioada 23-29 iulie. S-a născut la 29 iulie 1912 în comuna Pantelimon de lângă București, Nicu-Aurelian Steinhardt, într-o familie evreiască. Tatăl său, inginerul și arhitectul Oscar Steinhardt, era directorul fabricii de mobilă și cherestea. Oscar Steinhardt a participat activ la Primul Război Mondial, fiind rănit la Mărăști și decorat cu ordinul Virtutea Militară.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta