Pomenirea Sfântului Mihail, episcopul Sinadelor


 

Mihail, acest ierarh sfânt și foarte învățat, s-a închinat pe sine slujirii lui Hristos încă din fragedă copilărie, împreună cu Sfântul Teofilact al Nicomidiei, el a dus o viață de mari nevoințe.
Odată, în timpul unei secete, acești doi sfinți au adus ploaie bogată peste pământ cu rugăciunile lor. Datorită vieții curate și feciorelnice pe care a dus-o din fragedă copilărie, el a fost ales de obște și sfințit episcop al Sinadelor de către Patriarhul Tarasie.
Sfântul Mihail a participat la Sfântul Sobor al șaptelea a toată lumea de la Niceea, din anul 783. La cererea împăratului, el a mers al Califul Harun-al-Rașid spre a purta cu el negocieri de pace.
În timpul nenorocitei domnii a împăratului Leon, armeanul Mihail a fost scos din scaunul său episcopal și aruncat în exil, deoarece nu a voit să se lepede de cinstirea sfintelor icoane. Acolo, în cumplită mizerie și sărăcie, dar întru toată deplina dreaptă Credință, el s-a odihnit de viața în această lume deșartă la anul 818 și s-a strămutat la locașurile împărăției celei veșnice a lui Hristos.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta