LUMINĂ ETERNĂ ÎNTRE LAIC ȘI ECLEZIASTIC


 Lumina, tuturor ne place, dar oare de câte feluri este ea? Iubirea și lumina reprezintă esența vieții, dar cât putem noi să înțelegem, să simțim și să acceptăm din ele?

Primul lucru la care mă gândesc când pornesc de la acest titlu este  lumina care coboară la Ierusalim și care îmbină perfect cei doi termeni laic și ecleziastic. Nu am reușit să trăiesc deocamdată această experiență, dar din câte am auzit, în noaptea de Înviere, după o perioadă de curățenie interioară, la Ierusalim coboară lumina sfântă și aprinde atât lumânările preotului care se roagă în altar, dar se poate întâmpla ca să se aprindă instantaneu și lumânări ale oamenilor care participă la slujbă și care , mai mult ca sigur , primesc acest dar divin, ca urmare a meritelor personale. Acea lumină , timp de aproximativ 30 de minute există, dar nu arde. Oamenii trec mâna și fața prin acea lumină, fără a fi arși. Vă puteți imagina? Un foc care luminează și totuși nu arde. Aceasta este una dintre cele mai elocvente dovezi ale prezenței divinității în viața noastră, deoarece Dumnezeu permite în acel moment ca lumina nevăzută ochiului uman, să treacă în plan fizic pentru a putea fi percepută și mai apoi să se transforme în foc ”pământean”. Efectiv acest eveniment reprezintă legătura perfectă între lumea invizibilă , nepalpabilă și cea vizibilă, palpabilă. 

 Lumina eternă, divină, se materializează ,devenind lumină fizică, ca dar al lui Dumnezeu pentru credința oamenilor și pentru ca cei care afirmă  „Nu cred până când nu văd” să nu mai aibă nevoie de dovezi. Cu toate acestea, cei care cred cu adevărat chiar nu au nevoie de dovezi, iar celor sceptici, oricâte dovezi li s-ar da....probabil că tot nu vor crede. Dar Dumnezeu știe mai bine ce face iar noi putem doar să Îi mulțumim pentru această șansă de a trăi și de a admira minunile Sale. Autor:Laura Gabriela Nitescu


 Nu am competențele necesare pentru a vorbi despre lumină din punct de vedere al fizicii, deoarece sinceră să fiu nu m-a pasionat această materie și eventual dacă aș încerca să vorbesc despre ea probabil că v-aș amuza.

  Dar, un alt miracol  care îmi vine în minte este lumina soarelui. Soarele răsare și apune în fiecare zi, în mod egal pentru toată lumea. Indiferent cum suntem noi, el ne oferă lumină , căldură si iubire necondiționată. Lumina soarelui este esențială pentru menținerea și dezvoltarea vieții pe Pământ. Lumina soarelui este un alt dar divin de care noi putem să ne bucurăm și pentru care să fim recunoscători. 

 Aprofundând mai mult, mă gândesc la spectrul de culori care fac parte din lumină și anume la ROGVAIV. Culorile care fac parte din acest spectru sunt asociate fiecărei chakre în parte și au legătură cu anumite emoții pe care le avem fiecare.  Probabil că mulți dintre voi ați auzit despre aparatul Kirlian cu ajutorul căruia se poate  fotografia aura fiecărei ființe vii, observându-se și culorile acesteia. În momentul în care ne gândim la o culoare, ea apare instantaneu în aură, de unde putem deduce că frecvența gândului nostru influențează instantaneu atât interiorul nostru prin emoția creată , cât și manifestarea exterioară. Ceea ce gândim și simțim impactează   atât universul nostru interior, cât și pe cel exterior.  De asemenea, plantele au aură care poate fi fotografiată. 

 Știați că amprenta energetică rămâne chiar și după amputarea unui organ? Sau după ruperea frunzei unei flori? Asta deoarece noi am fost creați într-o matrice perfectă și chiar daca din punct de vedere fizic, organul sau frunza dispare, matricea nu se modifică.

 Sunt terapeuți care știu aceste informații și în momentul în care tratează un anumit pacient care a trecut prin așa ceva, îl tratează ca pe un întreg, din punct de vedere holistic, nu doar fragmentar. 

 Așadar să tratăm cu iubire și respect fiecare parte a corpului nostru, să mulțumim pentru această manifestare și la fel să ne comportăm și cu ființele vii din jurul nostru. 



Imaginile de mai jos sunt preluate de pe Internet.

  Dumnezeu este LUMINĂ, IUBIRE și Informație. Făcând referire la ceea ce am scris anterior, deduc faptul că toate emoțiile noastre au impact asupra luminii noastre interioare ,asupra legăturii cu Dumnezeu care se află în interiorul și în exteriorul nostru. Cu alte cuvinte, cu cât accesăm emoții de calitate mai înaltă, cu atât reușim să ne conectăm cu forma cea mai pură a luminii interioare. În timp ce, dacă trăim în emoții de frecvență joasă, pur și simplu aducem ca un fum peste lumina interioară, nuanțe închise care pur și simplu ne pot scinda și mai mult de esența noastră.

 Amintiți-vă de momentele în care erați îndrăgostiți! De momentele de fericire pură. Câtă lumină se emană în acele momente, cum se expandează sufletul! Ne conectăm la frecvențe foarte înalte de iubire și lumină, ne conectăm la o lume din care răul dispare. Așadar recomand să fim permanent îndrăgostiți pentru a putea aduce Raiul în interiorul și exteriorul nostru. 

 Noi suntem creați din lumină și iubire. Fotonii din fiecare celulă dovedesc prezența reală, fizică a lui Dumnezeu în interiorul nostru. 

 Toate ființele care au viață, conțin și emană lumină. Plantele comunică între ele, printr-un limbaj greu de descifrat de mintea umană ( dar câte poate descifra mintea noastră???), ele transmit între ele lumină și iubire, informație. 

 Imagine preluată de pe Internet

 Tocmai de aceea, în  momentul în care îmbrățișăm un copac, se face schimb energetic între noi și acesta, schimb de lumină, iubire și informație, făcându-ne să ne simțim mult mai bine după o asemenea îmbrățișare, deoarece copacul facilitează procesul nostru de curățare a energiilor de frecvență joasă , precum și de vindecare. Cu cât petrecem mai mult timp în natură, energia noastră crește atât în calitate cât și în amplitudine.

  Dar câtă efervescență există în creierul nostru! Și câtă lumină se produce!

 Foto preluată de pe Internet

 Pur și simplu, în fiecare zi ar trebui să trăim doar fiind fascinați de întreaga Creație, contemplând-o și dacă am face acest lucru, nu am mai avea timp de gânduri întunecate. 

 Informația care se transmite de la creier către orice organ, decodificarea acestor informații, reprezintă viața, divinitatea, în plină manifestare, reprezintă perfecțiunea.

  Discutând despre lumină, nu am cum să nu pomenesc despre îngeri și despre entitățile de lumină. 

În anul 2011, în timp ce eram în Italia, mi s-au făcut două fotografii succesive.


 

 Lumina pe care o vedeți în fotografia de mai sus , în cea de-a doua poză se mutase în colțul camerei.  Dacă vă concentrați atenția asupra acestei sfere, efectiv vă încărcați cu energie. Consider că acest înger , această entitate de lumină, ne-a permis să o fotografiem, poate tocmai pentru a vorbi despre el mai târziu, deoarece nimic nu este întâmplător. 

Din câte se poate observa este vorba de  o lumină foarte puternică, cu ușoare nuanțe verzui.  Lumina poate avea  intensitate, culoare sau nuanțe de culori, dar și informație. Așa suntem și noi, fiecare cu intensitatea luminii lui, cu nuanțele proprii, dar care tindem spre puritate și amplitudine atât cât ne este permis.

 A fost o perioadă în care trecând printr-o anumită experiență intensă, printr-o ieșire din iluzie destul de bruscă, mai exact am crezut că mor și învii de nu știu câte ori înțelegând greșelile făcute, nu îmi rămăsese decât rugăciunea . Experiența respectivă mă făcuse să ”cad ”de undeva de ”sus”, să înțeleg că nu tot ce este strălucitor la prima vedere este și benefic, că pot exista ”lupi în blană de oaie” , la nivel spiritual, care vorbesc despre lumină, dar de fapt în spatele lor este altceva. Nu a fost ușoară această trezire, dar a fost necesară. Repet, îmi rămăsese  decât rugăciunea. Mă rugam continuu pentru recuperarea sufletului, pentru iertarea greșelilor, pentru vindecarea și reîntregirea mea. În acea perioadă, a avut loc o lansare de carte, la mine în oraș, a unui domn pe care îl stimez în mod deosebit. Eram dezamăgită de cele întâmplate anterior și cumva nu voiam să mai ies în public, dar această lansare de carte era ceva irezistibil. Așa că m-am dus. Am dorit să îmi dea autograf, fiindcă era o ocazie deosebită. În momentul în care m-a văzut, domnul respectiv nu se oprea din exclamații privind lumina mea. Mă întreba ce fac , cu ce mă ocup, ce mănânc, cu ce trăiesc....iar eu voiam doar să trec neobservată, fiind cu sufletul îngenunchiat. 

 V-am povestit această întâmplare, deoarece atunci am concluzionat că în momentul în care stăm cu sufletul îngenunchiat și ne rugăm mult, pur și  simplu crește lumina interioară, deoarece smerim egoul, permițând divinului să se manifeste.

  Uneori, ființele care emană foarte multă lumină , atrag către ele ființe care au pierdut conexiunea cu lumina personală, așa numiții vampiri energetici. 

 Se spune că atragem în viața noastră ”oglinzile” noastre.  Asta înseamnă că cei care emană foarte multă lumină , dacă atrag către ei oameni care emană întuneric și ei înșiși conțin așa ceva? Eu am o teorie puțin diferită. 

 Da, de obicei atragem ” oglinzile ” noastre, adică oameni care oglindesc anumite lucruri, care trebuie schimbate în noi înșine. 

 Dar cred că atunci când un om a ajuns la un anumit nivel spiritual , când el emană lumină și totuși atrage opusul nu este pentru că se oglindește în celălalt, ci pur și simplu celălalt este fascinat de lumina emanată, o lumină care îi amintește de ACASĂ, o lumină pierdută, de care s-a deconectat și caută cumva calea de întoarcere ACASĂ. El vine către lumină , instinctiv, cumva din DOR. 

 Poate că greșesc în modul meu de interpretare, dar privind la o scară mai largă, fiecare dintre noi suntem atrași de cineva mai luminos decât noi, deoarece vrem să ne reamintim cum să fim așa, vrem să fim ca celălalt, să ne reîntoarcem ușor, ușor la nuanțe și frecvențe cât mai apropiate de lumina pură. 

 Până și când părăsim planul fizic avem tendința să căutăm ”luminița de la capătul tunelului” , deoarece ea ne arată calea, direcția, reprezintă speranța că va veni clipa în care să ne contopim cu ea, cu lumina pură, cu Dumnezeu. 

 În ultimii ani am citit că Pământul trece printr-o centură fotonică. În momentul în care am citit asta , imediat mi-am pus întrebarea despre cum ne va impacta acest lucru pe fiecare dintre noi. 

 Fotonii sunt particule de lumină care pătrund peste tot. Asta înseamnă că vom fi cumva scanați de către lumină prin toate structurile noastre, ceea ce presupune ca, pentru a putea trece testul cu brio, să fim și noi cât mai ”curați”, de o frecvență cât mai înaltă, astfel încât să se poată armoniza lumina interioară, cu cea venită din exterior. 

 Indiferent că este vorba despre centura fotonică, sau așa cum se spune că Împărăția Domnului este aproape iar noi trebuie să fim în fiecare moment pregătiți să o primim și să fim primiți în ea, mesajul este același. 

 Trăim vremuri unice , deosebite,  în care treaba noastră principală nu este să privim în ograda vecinului și să trăim în competiție , invidie și alte sentimente joase, ci să privim în gradina sufletelor noastre, să purificăm interiorul nostru, să permitem semințelor iubirii, ale bunătății, compasiunii să înflorească și să rodească, îngrijindu-le permanent cu lumină, iubire și intenția de a fi mai buni, să aducem RAIUL în interior, pentru a-l manifesta și în exterior. 

 Să reînvățăm să fim faruri atât în viețile noastre cât și în viețile celorlalți, să-L lăsăm pe Dumnezeu să se manifeste prin noi, renunțând la orgolii, control și alte manifestări care estompează lumina interioară!  

 

Autor Laura Gabriela Nițescu 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta