IERI 22.04. 2021 AM AVUT BUCURIA DE A REVENI ÎN STUDIOUL CENTRAL ASCIOR


 Studio ASCIOR cu teolog Daniel Caranda despre Post 22 April 2021

Cu bucurie, ieri 22 Aprilie 2021 am avut interviu în Studio ASCIOR CENTRAL cu dl teolog Daniel Caranda despre post, despre relațioa omului cu Dumnezeu și cu oamenii.

Mă bucur mult că nu a fost o discuție scolastică ci una aplicată, sinceră, despre motivațiile postului, despre efectele pe care postul corect le are atât privind modul cum te regenerezi și fizic dar mai ales psihic, spiritual și duhovnicesc, făcându-se diferența dintre latura pur spirituală și cea care are puterea ortodoxă, duhovnicia. 

Într-o lume atât de libertină postul parte o habotnicie, căci ne confruntăm cu o depravare socială impusă chiar prin instituțiile de învățământ, când unele primării chiar în Postul Paștilor fac expoziții demonice...

Ortodocșii sunt foarte presați de stat, de o societate din ce în ce mai dezechilibrată iar postul reprezintă nu un scop în sine ci modalitatea prin care ne redescoperim ca fii ai lui Dumnezeu care avem o misiune învățând de la Hristos Domnul cum și-a dus Sfânta Cruce și cum, întăriți de Dumnezeu și noi, creștinii, trebuie să ne ducem crucea, nu altfel ci, cu putere, prin post și rugăciune!

Mulțumim mult Domnului teolog Daniel Carabda pentru această a doua vizită în Studio ASCIOR și pentru aceste minunate interpretări ale adevăratului post și-l invităm cu mult drag în Studio ASCIOR cât mai devreme posibil pentru a putea vorbi despre Învierea Domnului, Paștile, care sunt garanția de netăgăduit a învierii noastre! 

ASCIOR pentru bucuriile omului!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta