Lasatul Secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului


 Ziua de  31 iulie a fiecărui an aduce cu sine LĂSATUL SECULUI PENTRU POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI. 

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului Este a doua Sărbătoare cu Prohod după Învierea Domnului și ultima sărbătoare din cele patru  ÎMPĂRĂTEȘTI din cursul anului bisericesc. Această sărbătoare face parte din numărul celor Patru Sărbători Împărătești de peste an. Și este mereu antedatată de o perioadă de post de 15 zile fiind o sărbătoare cu dată fixă prăznuită mereu la data de 15 August.

 DE CE NU SE SPUNE LA MULȚI ANI PE 15 AUGUST?

Deși este o zi de DOLIU pentru toți creștinii ortodocși care amintește de, MUTAREA LA IUBITUL SĂU FIU A MAICII DOMNULUI", mulți oameni au transformat această zi într-o veritabilă zi de bucurie, dând startul petrecerilor și batjocorind prin acest gest întreaga perioadă de post dar și Adormirea Maicii Domnului.

După cum știm pentru cei care poartă numele Sfintei Fecioare există ziua de 8 Septembrie adică ziua Nașterii Maicii Domnului.


DE CE ESTE PĂCAT SĂ PETRECEM ÎN ZIUA DE 15 AUGUST?

Deși știm cu toții că moartea este doar un prag de trecere spre lumea celor drepți și nu cea mai mare tragedie a vieții așa cum o percepem noi oamenii, nu cred că este vreunul dintr-e dumneavoastră care după ce și -a înmormântat mama sau vreun apropiat să înceapă chiar în aceeași zi să petreacă cu atât mai puțin când vine vorba de Maica Domnului  care este MAMA NOASTRĂ A TUTUROR.

Ziua de 15 August este antedatată de o perioadă de post care începe la data de 1 August a fiecărui an și se încheie la 15 AUGUST INCLUSIV.

Perioadă care are ca rol pregătirea duhovnicească și trupească a noastră pentru PRAZNICUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI care este ULTIMA DIN SĂRBĂTORILE ÎMPĂRĂTEȘTI DE PESTE AN.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta