Pomenirea semnului Cinstitei Cruci, care s-a arătat pe cer la Ierusalim, în zilele împăratului Constantin, fiul Marelui Constantin


 


În timpul împăratului Constanțius, fiul Sfântului Constantin cel Mare, și al Patriarhului Chiril al Ierusalimului, Cinstita Cruce s-a arătat pe cer la Ierusalim începând de la ora 9 dimineața, întinzându-se de la Golgota și până la Muntele Măslinilor. Această Cruce era mai strălucitoare decât razele soarelui și mai frumoasă decât orice curcubeu.
Toate popoarele din Ierusalim, credincioși și necredincioși, și-au lăsat lucrul lor și au privit la această minune cerească și dumnezeiască cu frică și uimire mare.
Mulți necredincioși s-au convertit la Credința creștină și mulți arieni au lepădat necurata lor erezie, întorcându-se la Biserica Ortodoxă.
Despre acest semn Patriarhul Chiril i-a scris în scrisoare împăratului Constanțius, care avea înclinații către arianism.
Arătarea acestui semn s-a întâmplat în ziua de 7 mai a anului 357. Astfel, această minune a arătat că Ortodoxia și credința creștină nu sunt teoretizări lumești ale minții celei omenești, ci ele sunt puterea lui Dumnezeu, arătată prin semne mari și prin minuni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta