OARE HRISTOS SCANEAZĂ CODURI QR...?







 

Lumea actuală este într o continuă evoluție astfel că este suficient să scanezi uncod pentru afla răspunsul lao intrbare sau rezolvarea unei erori tehice. Aflată pe teren  în , cetatea băniei" Craiova, astăzi 31. 07. 2021 o echipă a revistei noastre a putut observa pe zidul unei biserici  cu Hramul Adormirea Maicii Domnului un COD QR.

Ne întrebăm deci retoric oare Mântuitorul Iisus Hristos sau Sfântul Duh să aive SmartPhone pentru a scana codul QR?

Vă întrebăm deci pe dumneavoastră dragi cititori și Sfinți părinți cititori dacă a apărut codul QR pe Sfintele Biserici când ne putem aștepta la apariția unui număr de telefon sau a unei linii de chat pentru iertarea de păcate sau rezervări în răi la care să răspundă CHIAR BUNUL ȘI DREPTUL DUMNEZEU ORI SFÂNTUL APOSTOL PETRU...? Dar pentru lămurirea cititorilor mai jos vom explica pe îndelete ce este un cod QR lăsându -vă pe dumneavoastră să răspundeți la întrebarea era sau nu necesar să fie pus acolo. Ce este un cod QR?




QR code este prescurtarea de la Quick Response Code, care, în traducere, ar fi cod răspuns rapid. Chiar dacă aspectul este unul foarte simplist, cu ajutorul codurilor QR se pot stoca cantități foarte mari de date și, mai mult, indiferent cât de multe informații conțin, prin scanarea lor, utilizatorul are acces la aceste informații foarte rapid – de aici și denumirea de cod de răspuns rapid.

Primul sistem de coduri de bare a fost inventat în 1994 în Japonia, de către compania Denso Wave, o filială Toyota. Ele au venit ca răspuns la nevoia de a gestiona mai ușor mașinile și părțile componente în procesul de producție.



Codul QR reprezintă, de fapt, o variantă a codurilor de bare obișnuite, care însă, pot fi citite doar într-o singură direcție, de sus în jos și, ca urmare, pot stoca cantități mai mici de informație, de regulă în format alfanumeric. Codul QR poate fi citit din două direcții – de sus în jos și de la dreapta la stânga – și, de aceea, pot stoca cantități mult mai mari de informație.



Invenția celor de la Denso Wave a fost curând adoptată și în alte domenii ale industriei manufacturiere, cu atât mai mult cu cât invenția nu a fost patentată de inventatorii ei. Dar, oricât de utilă ar fi fost, posibilitățile de scanare a acestor coduri era relativ limitată, motiv pentru care, în 2002, a fost lansat primul telefon mobil care conținea un cititor de coduri QR. Apoi, multe companii producătoare de telefoane mobile au început să includă această opțiune, inclusiv Apple.




La ce sunt folosite codurile QR


Datorită posibilității de a stoca cantități mari de informație, codurile QR sunt folosite astăzi în multe scopuri, cum ar fi stocare de:


Adrese poștale


Numere de telefon


Adrese de email


Adrese URL sau link-uri către anumite aplicații – poate vă este familiară scanarea unui cod QR pentru folosirea aplicației WhatsApp pe calculator


De asemenea, codurile QR pot fi folosite pentru stocarea informațiilor bancare și efectuarea de plăți, pentru autentificarea în unele conturi online sau chiar pentru autentificarea în rețelele Wi-Fi.


Cum scanez un cod QR?


Cea mai ușoară modalitate de scanare a unui cod QR este prin folosirea telefonului mobil. Cele mai noi modele de telefoane, atât iPhone cât și Android, au astfel de cititoare de coduri QR incluse în setările camerei foto principale. Pentru a scana codul QR, tot ce trebuie să faci este să îndrepți camera telefonului spre codul respectiv și aplicația scanează automat.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta