Catavasiile Floriilor


 


Glasul al IV-lea.

Cântarea I:

Arătatu-s-au ale adâncului izvoare, umejunii neîmpărtășite, și s-au descoperit temeliile mării celei învăluite de vifor; căci cu voia ai certat-o și pe poporul cel ales l-ai mântuit, cel ce-Ți cântă cântare de biruință, Doamne.

Cântarea a III-lea:

Din piatra cea vârtoasă și tare, care a izvorât la porunca Ta, adăpatu-s-a poporul israelitenilor; iar piatra Tu ești, Hristoase, și Viața, întru Care s-a întărit Biserica, strigând: Osana! Binecuvântat ești, Cel ce vii!

Cântarea a IV-lea:

Hristos, Dumnezeul nostru, Cel ce vine în chip văzut, veni-va și nu va zăbovi din muntele cel cu umbra deasă, din Fecioara care a născut neispitită de bărbat, precum a zis prorocul de demult. Pentru aceasta, toți strigăm: Slavă puterii Tale, Doamne!

Cântarea a V-lea:

Pe muntele Sionului suie-Te, Cel ce binevestești, și propovăduiește Ierusalimului; înalță-Ți glasul cu tărie; preamărite s-au grăit de Tine, Cetatea lui Dumnezeu; pace lui Israel și mântuire neamurilor.

Cântarea a VI-lea:

Strigat-au cu veselie duhurile drepților: Acum lumii așezământ nou se rânduiește, și cu stropirea dumnezeiescului sânge să se înnoiască poporul.

Cântarea a VII-lea:

Cel ce ai mântuit în foc pe tinerii lui Avraam și ai ucis pe haldei, care fără dreptate vânau pe cei drepți, Prealăudate Doamne, Dumnezeul părinților, binecuvântat ești.

Cântarea a VIII-lea:

Să lăudăm, bine să cuvântăm şi să ne închinăm Domnului, cântându-I şi preaînălţându-L pe Dânsul întru toţi vecii.

Veselește-te, Ierusalime, prăznuiți cei ce iubiți Sionul; că a venit Domnul puterilor, Cel ce împărățește în veci. Să se smerească tot pământul de fața Lui și să strige: Toate lucrurile lăudați pe Domnul.

Cântarea a IX-lea:

Dumnezeu este Domnul și S-a arătat nouă; tocmiți prăznuire și, bucurându-ne, veniți să mărim pe Hristos, cu ramuri și cu stâlpări și cu cântări, strigând: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Mântuitorul nostru!

Luminândă nu se cântă, ci numai: Sfânt este Domnul Dumnezeul nostru... (de trei ori), apoi Laudele, din Triod.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta