VECERNIA

  

Facere 13, 12-18

12 Avram a rămas să locuiască în pământul Canaan, iar Lot s-a sălășluit în cetățile din ținutul Iordanului și și-a întins corturile până la Sodoma. 13 Iar oamenii Sodomei erau răi și tare păcătoși înaintea Domnului. 14 Deci a zis Domnul către Avram, după ce s-a despărțit Lot de dânsul: «Ridică-ți ochii și, din locul în care ești acum, caută spre miazănoapte, spre miazăzi și răsărit și spre mare, 15 Că tot pământul, cât îl vezi, ți-l voi da ție și urmașilor tăi pentru vecie. 16 Voi face pe urmașii tăi mulți ca pulberea pământului; de va putea cineva număra pulberea pământului, va număra și pe urmașii tăi. 17 Scoală și cutreieră pământul acesta în lung și în lat, că ți-l voi da ție și urmașilor tăi pentru vecie». 18 Și ridicându-și Avram corturile, a venit și s-a așezat la stejarul Mamvri, care este în Hebron; și a zidit acolo un jertfelnic Domnului. 

Pilde 14, 27-35; 15, 1-4

27 Frica de Dumnezeu este un izvor de viață, ca să putem scăpa de cursele morții. 28 Strălucirea unui rege se sprijină pe mulțimea poporului, iar lipsa de supuși este pieirea prințului. 29 Cel încet la mânie este bogat în înțelepciune, iar cel ce se mânie degrabă își dă pe față nebunia. 30 O inimă fără patimă este viața trupului, pe când pornirea pătimașă este ca un cariu în oase. 31 Cel care apasă pe cel sărman defaimă pe Ziditorul lui, dar cel ce are milă de sărac Îl cinstește. 32 Cel fără de lege este răsturnat de răutatea lui, iar cel drept găsește scăpare în neprihănirea lui. 33 Înțelepciunea sălășluiește în inima celui înțelept, iar în inima celor nebuni nu se arată. 34 Dreptatea înalță un popor, în vreme ce păcatul este ocara popoarelor. 35 Bunăvoința regelui este pentru sluga înțeleaptă, iar mânia lui pentru cel ce îi face rușine.

1 Un răspuns blând domolește mânia, iar un cuvânt aspru ațâță mânia. 2 Limba celor înțelepți picură știință, iar gura celor nebuni revarsă prostie. 3 Ochii Domnului sunt pretutindeni, veghind asupra celor buni și asupra celor răi. 4 Limba dulce este pom al vieții, iar limba vicleană zdrobește inima.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta