Pomenirea Sfinților Apostoli Aristarh, Pud și Trofim


 


Aceștia erau din numărul celor șaptezeci aleși de Domnul.
Aristarh a fost episcop al Apameei din Siria. Sfântul Apostol Pavel îl pomenește de mai multe ori (Fapte 19:29, Coloseni 4:10, Filimon 1:24). Aristarh a fost arestat în Efes, împreună cu Gaius, de mulțimea care se ridicase împotriva lui Pavel. Sfântul Apostol Pavel le scrie colosenilor: Vă îmbrățișează Aristarh, cel întemnițat împreună cu mine (Coloseni 4:10). În Epistola către Filimon, Pavel îl numește pe Aristarh împreună-lucrător cu mine, așa cum îi numește și pe Marcu, Dimas și Luca.
Pud era cetățean de frunte al Romei. Sfântul Apostol Pavel îl pomenește o dată (II Timotei 4:21). La început, casa lui Pud a fost un liman al celor mai de frunte apostoli, iar mai târziu ea a devenit un locaș de închinare, numită Biserica Păstorilor.
Trofim era din Asia (Fapte 20:4); el l-a însoțit pe Apostol în călătoriile lui. Într-un loc Sfântul Apostol Pavel zice: Pe Trofim l-am lăsat în Milet, fiind bolnav (II Timotei 4:20).
În timpul persecuției lui Nero, pe când Sfântul Apostol Pavel era decapitat, toți acești apostoli mai mici erau decapitați împreună cu el.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta