Pomenirea Sfântului Sfințit Mucenic Pion și a celor împreună cu dânsul


 


Sfântul Pion a fost preot în biserica Siriei. El a luat mucenicia la Smirna, în timpul prigoanelor lui Decius. El a fost osândit la răstignire pe cruce, lucru care pe mucenicul lui Hristos l-a umplut de bucurie.
De îndată ce soldații au făcut crucea și au înfipt-o în pământ, Sfântul Pion s-a urcat singur pe ea și-a întins mâinile și le-a poruncit ostașilor să-i bată cuiele în palme și în picioare. Dar crucea fiind înfiptă în pământ cu capul în jos, călăii au aprins un foc la picioarele ei, sub capul mucenicului.
Mulți s-au adunat atunci în jurul lui, ca la priveliște. Sfântul Sfințit Pion și-a închis ochii și s-a rugat lui Dumnezeu în inimă. Flăcările focului nu s-au atins măcar de perii capului lui. Când la sfârșit focul s-a stins și toți credeau că Pion a murit, el a deschis ochii și a strigat cu bucurie: „O Doamne, primește sufletul meu!" - și și-a dat sfântul lui suflet.
Acest Sfânt Sfințit Mucenic Pion a scris viața Sfântului Policarp al Smirnei, împreună cu care acum se veselește în locașurile cerești.
El a luat mucenicia pentru Hristos și s-a prea slăvit la anul 250 de la întrupare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta