Pomenirea Sfântului Gheorghie, mărturisitorul


 


Acest Gheorghie a fost ales de obște și intronizat episcop al Mitilenei pentru marile sale virtuți ce și le câștigase după îndelungi nevoințe ascetice.
Sfântul și-a păstorit turma cu multă înțelepciune și râvnă până la adâncile sale bătrâneți.
Când au început prigonirile împotriva sfintelor icoane de sub Leon, armeanul, bătrânul sfânt a fost chemat la Constantinopol, într-o adunare a episcopilor a căror intenție, la dorința împăratului, era să-l determine pe Gheorghie să pună capăt cinstirii sfintelor icoane și în eparhia lui. Dar Gheorghie a refuzat această nelegiuire, opunându-se cu îndrăznire dorinței împăratului, împreună și cu alți episcopi binecredincioși. Dar pentru aceasta nu numai că a primit batjocură, dar a fost și surghiunit în sălbaticul ținut al Chersonului. Acolo, pentru toți anii care îi mai rămăseseră de trăit, el a suferit chinuri cumplite și toate felurile de lipsuri.
Sfântul Gheorghie, mărturisitorul a trecut la Domnul său în împărăția cea veșnică pe la anul 816. Din marea lui sfințenie și dragoste către Dumnezeu acest Sfânt Gheorghie s-a aflat lucrător de minuni și în timpul vieții și după moartea lui.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta