Pomenirea Sfântului Proroc Amos



Amos s-a născut în satul Thecua de lângă Betleem. Fiind născut într-o familie de origine modestă, Amos a muncit la păzit turmele de porci ale unui om bogat din Ierusalim.
Dar Dumnezeu Cel Care nu caută la fața omului ci la curăția inimii lui, și Care i-a scos pe Moise și pe David de la turmele de oi și i-a ridicat căpetenii ale poporului, l-a ales și pe acest Amos ca să fie unul dintre prorocii Lui.
Amos l-a certat pe Regele Uzziah și pe preoții lui păgâni pentru idolatria lor și a întors poporul de la închinarea la vițeii de aur din Bethel, învățându-i să se închine mai degrabă la Dumnezeul Cel Unul și Viu.
Când căpetenia preoților păgâni, Amaziah,l-a prigonit pe Amos, Amos a prorocit că asirienii îl vor cuceri pe Israil, că îl vor ucide pe regele lor și pe fiii lui Amaziah și că soldații asirieni o vor necinsti pe soția lui Amaziah înaintea ochilor lui din pricină că și el a îmbrâncit poporul la adulter cu necurații idoli. Toate acestea așa s-au și întâmplat.
Fiul preotului idolesc l-a lovit atât de tare pe Amos în frunte cu toiagul lui, încât prorocul a căzut la pământ. Abia viu, Amos a fost dus la Thecua, satul lui, unde și-a dat sfântul lui suflet în mâinile lui Dumnezeu.
Amos a trăit în veacul al optulea înainte de Hristos.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Luca 1, 39-49, 56

Rugăciune către Sfânta Muceniță Hristina

Biblia Sectară și Biblia Ortodoxă. Diferentele dintre minciunile sectantilor si dreapta credinta